Ontinyent, l'antiga "metròpoli" dels Alforins

Ontinyent


Ontinyent va exercir de "metròpoli" dels Alforins durant quasi set segles, fins la creació del municipi de Fontanares en 1927. Durant tot eixe període, la història dels Alforins va estar directament unida a la de la vila ontinyentina.

Ara, la ciutat d'Ontinyent actua com a capital administrativa de la comarca a la qual pertany Fontanars dels Alforins, la Vall d'Albaida, i també com a cap del partit judicial on s'inclou el nostre poble. Ontinyent també s'erigeix com a principal centre econòmic i comercial de la comarca, al mateix temps que alberga un dels principals llegats històrics, culturals i naturals. Per tot això, la ciutat d'Ontinyent ofereix una gran gamma de recursos turístics a l'abast de tothom.

A la seua pàgina web oficial podràs trobar gran quantitat d'informació sobre Ontinyent i tots els recursos que ofereix.

Principals punts d'interés

  • El Barri de la Vila, el centre històric d'Ontinyent i es concentren els seus monuments més antics, com el Palau de la Vila o l'església de Santa Maria. Construït sobre un tossal a la vora del riu Clariano, els seus carrers estrets i atzucacs conviden a perdre's i gaudir de la tranquil·litat que ofereixen.
  • El Palau de la Vila o de la duquessa d'Almodòvar. Construït sobre l'antic alcàsser musulmà, es va convertir en residència reial i seu del govern municipal durant l'edat mitjana, per a després convertir-se en palau senyorial. Actualment alberga l'Oficina de Turisme i el Museu del Tèxtil.
  • Església de Santa Maria. Edificada fonamentalment entre els segles XIV i XVI, aglutina elements gòtics, renaixentistes, barrocs i neoclàssics. El seu campanar, erigit sobre les antigues muralles, és considerat com el més alt del País Valencià.
  • El Pont Vell, un dels elements més característics de la ciutat, fou construït entre el 1500 i el 1501. 
  • El MAOVA (Museu Arqueològic d'Ontinyent i de la Vall d'Albaida), creat el 1992, alberga una destacada col·lecció de restes descobertes als diversos pobles de la Vall d'Albaida de totes les civilitzacions i èpoques passades. A més, inclou exposicions temporals sobre els més diversos temes.
  • El Pou Clar, punt de naixement del riu Clariano. Està conformat per una estructura de basses excavades de forma natural en la roca calcària per on surten brolladors d'aigua ben freda i neta. A més dels seus atractrius naturals i paisatgístics, a l'estiu es converteix en un lloc molt freqüentat com a zona de bany.
  • El passat industrial d'Ontinyent ha deixat importants evidències, entre les quals destaquen, el gran nombre de ximeneies pertanyent a antigues fàbriques avui dia, quasi totes, desaparegudes.
  • Ontinyent també ofereix gran diversitat de possibilitats per a la pràctica del senderisme, ja que el seu terme municipal engloba un important nombre de senders homologats.

Per a més informació:


Com arribar-hi?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

fontanarsturistic@gmail.com